18 juni 2011

Polkaros, årets första gurka o ovälkommen gäst

Idag har det varit en konstig dag. Vaknade halv elva och var sååå trött. Fixade iordning mig o sen gjorde jag ingenting. Jag var trött, orkeslös, rastlös o lite deppad samtidigt. Varken ville eller orkade ta tag i nåt, eller hitta på något roligt. Hoppas det bara är tillfälligt så inte utmattningen kommer tebax nu när arbetsträningen funkar så bra. 
Efter lite lunch och en kopp gott kaffe hos grannen M så blev jag på bätter humör. Och när solen började visa sig så glömdes hela förmiddagen bort, så det var bara tillfälligt:)
Nu vill jag visa vad jag fick av barndomsvännen Karin när jag fyllde. En stor zinkhink full med underbara blomster som Murgröna, Pelargon, Ros och Calanchoe, som nu pryder vår uteplats.
 I zinkhinken sitter denna ljuvliga Polkagrisros....hittade precis på namnet själv. Tror jag ska testa att plantera den i någon av rabatterna senare och kalla den för just Karin:)
 Jippie!!! Som jag gått o kikat på mina gurkplantor utan att bli överraskad, men idag så. Ser ni den lilla lilla söta gurkan? Det gör iallafall jag:) fasen va coolt, trodde inte den trivdes i denna sommarkyla.
 O sen har vi haft påhälsning i pallkragarna...mmm, lilla rådjuret har varit här o ätit av alla ärtskott. Vi har ju en liten grind på baksidan, som Hanna aldrig stänger efter sig, så rådjuret passade väl på att smaka lite på det goda. Här syns de avsnoppade ärtstjälkarna väl.
Så har det hunnit blivit kvällen...igen. Ska lägga mig i soffan o kolla tv o mysa med min stora tjej innan jag hoppar i bingen. Natti natti! 

3 kommentarer:

  1. Vad kul att få en sån fin present. Vad kul när det börjar komma tomater och gurkor.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Har du dina gurkor ute eller i växthus?
    Polkarosen var läcker nästan som en karamell.
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Ditt namn på rosen passar perfekt och påminner lite om en polkagris och hela arrangemanget är en superfin present.
    Då kan du snart skörda gurkor, härligt gott.

    Önskar dig en riktigt skön söndag.
    Kram Susanne

    SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!