25 juni 2011

Smultronställe

Midsommarafton firade vi hos syrran o hennes gubbe, tillsammans med syrrans ena son o hans familj. Det bjöds på gott grillat, sill, potatissallad, sallad, potatis mm:)
Timmarna gick och inte ens en regndroppe. Barnen lekte och alla hade skoj.
Vi proppade i oss en massa mat och njöt av den underbara kvällen. Dock så har syrran en störig granne som tjoade o skrek och hojade i nån megafon, så man undrade ju ibland om det stod rätt till.
 Supersnygg Kallagrupp som syrran fick av oss när hon fyllde.
När vi gick för att meta hittade jag dessa underbara kantareller. Så nu är det dags att ta sig en tur o se om man hittar fler sommarkantareller.....sååå gott!
 Hanna är ju storfiskarn i familjen och var den enda som även denna gång fick nåt på kroken:) 2 små abborrar.
 Efter fisket avnjöt vi svenska jordgubbar med strösocker o vispad grädde. Finns det nåt godare?! Skulle lätt kunna leva på jordgubbar om det gick.
 Under den korta promenade till stället vi metade på var jag ju tvungen att fota en massa ängsblommor. Helt fantastiskt vilka underbara blommor som växer fritt på ängar och efter vägarna i vårt land.
 Underbart lila.
 Klöver som är så söt.
 Finns ju även i lila som alla vet.
 En Tistelknopp.
 Och så hittade jag ett underbart smultronställe. Fanns hur mycket som helst. Hade inte knotten skrämt bort mig så hade jag suttit kvar fortfarande.
 Jag fyllde en plastmugg och trädde på strå. Precis som jag gjorde när jag var liten. Har älskat smultron i hela mitt liv, bara doften av nyplockade smultron gör mig svag. Vi var hemma innan midnatt och då stog det som spön i backen....jisses vilket regnväder.
I morse när vi vaknade packade vi bilen full av fiskegrejer, mat o kläder.Vi köpte fiskekort och åkte till Stenbotjärn och tog plats på andra sidan tjärnen. Där gjorde vi upp brasa, fiskade och grillade. Underbar fin dag. Dock tappade Hanna 2 st laxar, men metade upp ca 10 abborrar innan vi åkte hemåt. När knotten kom så drog vi....usch va jag hatar knott o mygg!
 En liten "borre".
Nu har vi nyss konnit hem efter en liten omväg förbi pizzerian. Jag är dötrött efter dessa dagar, säkert för mycket frisk luft. Nu ska jag ropa in lilltjejen o sen krypa ner i bingen. Ha en fortsatt trevlig helg! 

8 kommentarer:

  1. Vilken liten fisketjej.....vad kul när barnen får fisk. Jordgubbar är gott men jag vill gärna ha gräddmjölk på och socker förstås. Mannen tar gärna grädde eller glass.
    Ja, det finns mycket söta blommor ute i naturen . Och kantareller ....mmm vad gott.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Oj det var inte illa, både smultron och kantareller redan! Hm, jag hänger visst inte med!

    Det är härligt med lite ledigt och träffa vänner och äta gott!

    Ha en bra helg!

    SvaraRadera
  3. Men du, vilken hääärlig midsommar du verkar ha haft!!!! Låter ju helt ljuvligt!!! Förstår att du är trött också, mycket på agendan :) Fast roliga saker förstås! Vad gott det såg ut med er mat! Och smultronen blev jag sugen på, det var jättelänge sedan jag åt såna!

    Önskar dig en fiiiiin söndag! Hoppas du får vila ut lite!

    Kraaaaaaaaaaaaaam aka

    SvaraRadera
  4. Vilken härlig Midsommar du haft! Så fina bilder du visar, tänk att du hittat kantareller redan, här börjar smultronen just och just bli röda. Vilken storfiskare ni har i familjen!!

    SvaraRadera
  5. Skoj att du är med och tävlar :)

    Och vilka härliga bilder :D

    SvaraRadera
  6. åååå vad härligt. Har också hittat kantareller men mina var bara 1 cm stora fast många så det blev till en macka.
    Krukorna på höjden i din täppa är fiffigt - kul! Fiska, jag metade mycket med min pappa när jag var liten men har liksom inte kommit iväg med mina barn, få försöka planera in det någon gång,

    Sommarblommor är verkligen ljuvliga, och min mellan dotter har varit ute på ängen här bredvid ett par gånger och plockat en massa buketter, står inte så länge men åååå så härliga.

    Sköt om dig och njut nu av ännu mer jordgubbar.
    Kram MB

    Ps. Är du söder ut finns det både mat och säng till er här.

    SvaraRadera
  7. Hej igen!

    Den där påsen du sytt till Pet shopen, är det något du skulle vilja sy fler av, till mina barn och i så fall hur mycket skulle du vilja ha betalt?

    /MB

    SvaraRadera
  8. Så underbart ni bor. Kantareller, smultron, barn som fiskar, jordgubbar med grädde, kan man ha det bättre?

    SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!